nieuws

Oproep maakt stortvloed aan dinoplaatjes los

Fien Kalshoven uit 's-Gravendeel wilde via Facebook haar 3-jarige neefje helpen zijn verzameling AH-dierenplaatjes compleet te krijgen. Inmiddels wordt ze bedolven onder tienduizenden dieren- en dinoplaatjes. "Absurd is nog een understatement.''
Bij Fien thuis liggen inmiddels 230 complete stapels van 160 kaartjes, dus 36.800 in totaal, op een volgende bestemming te wachten. "En er zijn denk ik nog wel 30.000 kaartjes onderweg", schat ze.

Nieuw doel

Haar neefje is inmiddels ruimschoots voorzien, maar Fien heeft een nieuw doel. De 's-Gravendeelse heeft contact gelegd met stichting Het Vergeten Kind, die zich inspant voor kinderen in opvanglocaties.
Met de duizenden dinoplaatjes hopen Fien en de enthousiastelingen die zich bij haar actie hebben aangesloten deze kwetsbare kinderen op te vrolijken. De actie 'Fien for Kids' gaat daarom nog wel even door.
Freek Vonk, de bekende bioloog die bij de educatieve dinoplaatjes betrokken is, heeft al aangegeven dat hij de plaatjesboeken wil signeren voordat ze worden uitgedeeld. "Ik denk dat hij toen nog niet wist hoeveel het er zijn. Hopelijk krabbelt hij nu niet terug", lacht Fien.
Concrete afspraken over dit monnikenwerk heeft ze nog niet met Vonk gemaakt.