nieuws

Bloemen en insecten in Chris Natuurlijk van 16 juli

Biologische bloemen uit Zevenhuizen, het Pocket Insectenboek, mussen redden in Bospolder-Tussendijken en naar de markt met Abdelkader en Saida Benali.
Biologische bloemen kweken

Jarenlang zat Mariette Kamphuis met haar neus in de boeken, tegenwoordig zit de architectuurhistoricus met haar neus in de bloemen. Even buiten Rotterdam - in Zevenhuizen - zit
, haar biologische bloemenkwekerij. Chris Natuurlijk krijgt een rondleiding. Met haar compagnon Denise Collignon - vormt Mariëtte sinds kort ook
, dat de bloemen verwerkt in boeketten voor onder meer feesten.

Het Pocket Insecten Boek

Langpootmuggen, bijen of mieren. Ze komen allemaal voor in het Pocket Insecten Boek, een boekje over de wereld van insecten, in de mythologie, maar ook in de kunst en in de literatuur. Chris Natuurlijk gaat op insectenjacht met Gerard Janssen, schrijver van het boekje in Tuin Schoonoord, tegenover Het Park bij de Euromast.

Mussen redden

Wat gebeurt er met de mussenkolonie als er straks gebouwd gaat worden op Proefpark de Punt in Bospolder-Tussendijken in Rotterdam-West? Creatief Beheer tovert braakliggende terreinen tijdelijk om tot groene oases voor de buurt. Mussenexpert Kees Heij en Rens Labadie van Creatief Beheer vertellen in Chris Natuurlijk welke maatregelen nu al nodig zijn om straks als het terrein wordt bebouwd, toch de mussen te behouden voor de buurt.

Naar de Markt(hal) voor Casa Benali

Deze zomer zijn in Chris Natuurlijk af en toe reportages te beluisteren die al eerder te horen waren. Zoals die van Casa Benali, waarin Chris Natuurlijk samen met Abdelkader Benali en zijn vrouw Saïda naar de Markthal in Rotterdam gaat om boodschappen te doen voor de recepten uit hun kookboek met zwoele Marokkaanse gerechten.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.