nieuws

Verdriet na overlijden stokoude Rotterdamse chihuahua Angel

De Rotterdamse chihuahua Angel is op negentienjarige leeftijd overleden na een hartstilstand. De teef is in mensenjaren ongeveer 90 jaar geworden. ''We horen haar nog steeds overal.''
Angel was mogelijk de oudste chihuahua in Rotterdam. De baasjes van het hondje zijn dan ook intens verdrietig over het overlijden het dier, dat bijna twintig jaar bij ze was.
''Onze dochter wilde de crematie niet zien. Het was te moeilijk voor haar'', vertelt de bazin van Angel, die met haar echtgenoot en het hondje de wereld over reisde.
Doof en blind
Angel kampte de laatste jaren met allerlei klachten. Het hondje werd doof en blind. Voor de baasjes reden om een speciale kinderwagen aan te schaffen voor hun trouwe viervoeter.
De hond heeft een roemrijke carrière achter de rug. Zo viel Angel in de prijzen op de laatste Dog Parade, begin juni. ''Tot op het einde heeft ze gescoord'', zegt het emotionele baasje.

Afscheid'

De hond was niet alleen geliefd bij de gezinsleden. Op de 15e verjaardag van het dier kwamen maar liefst 72 mensen op bezoek.
Het afscheid valt de baasjes dan ook zwaar. De baasjes horen hun viervoeter nog steeds overal. Toch hebben ze een mooi aandenken: de prijzenkast van Angel.