nieuws

Van Bronckhorst: 'Werk langzaam naar basiself toe'

Giovanni van Bronckhorst werkt op het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk langzaam toe naar zijn beoogde basiself. De laatste oefenwedstrijden gebruikt hij om het elftal samen te stellen dat zal strijden om de Johan Cruijff Schaal. "Er zijn nog maar twee oefenwedstrijden voor we tegen PSV spelen om de eerste prijs van het seizoen. Naarmate die wedstrijd dichterbij komt, zullen we meer met de elf jongens starten die ook tegen PSV gaan starten."
De omstandigheden in Bad Waltersdorf bevallen Van Bronckhorst bijzonder. De oefenmeester kende de plek al van zijn tijd bij Arsenal: "Ik heb hier al eens getraind, wist hoe het hier was. We zitten in een goed hotel, goed eten, we hebben drie velden tot onze beschikking en we kunnen hier goed trainen."
Anders dan vorig jaar kon Van Bronckhorst werken met een selectie die nagenoeg hetzelfde is gebleven ten opzichte van het seizoen ervoor. Brad Jones en Nicolai Jørgenson zijn de enige echte nieuwelingen. Met vrijwel dezelfde groep maakte Feyenoord vorig seizoen een hevige vormdip door, maar van revanchegevoelens wil Van Bronckhorst niet spreken: "We hebben wel de beker gewonnen vorig seizoen. Al maak je natuurlijk mindere momenten mee, dat willen we nu voorkomen."