nieuws

Capels restaurant haalt klanten op met eigen veerdienst

Het is een potentiële strop voor Capelse ondernemers: de Algerabrug wordt een week afgesloten. Restaurant Fuiks komt met bijzondere oplossing. Het gaat gasten gewoon ophalen met een eigen veerdienst.
Door de sluiting van de brug kan restaurantbaas Marinus Bothof van Fuiks zich een week lang schipper noemen. Hij is één van de vrijwilligers die aan het roer staat van de gehuurde sloepen waarmee klanten straks worden overgezet.
Daarmee voorkomt Bothof dat zijn gasten kilometers moeten omrijden via bijvoorbeeld Gouda of Hendrik-Ido-Ambacht. ''Ze komen altijd naar ons toe, nu komen wij ook naar hen toe'', zegt hij opgewekt. Meerdere personeelsleden hebben aangeboden de sloepen te bemannen.
Chef
De restauranteigenaar spreekt over een stukje 'loyaliteit' naar zijn klanten uit de Krimpenerwaard. Ook het personeel van Fuiks profiteert van de eigen veerdienst. Zo moeten onder meer de chef en souschef van het restaurant dagelijks de brug oversteken.
Bothof heeft geen idee of hij de huur van de sloepen kan terugverdienen door klanten over te zetten. ''Die vraag gaan we ons niet stellen'', belooft hij. Gasten die de oversteek willen maken, kunnen na de sluiting van de brug bellen met Fuiks.
Pendelen
De Algerabrug wordt op 25 juli afgesloten voor verkeer. Daarop gaan de sloepen pendelen tussen de jachthaven bij molen De Schelvenaer in Krimpen aan den IJssel en de aanlegsteiger aan het Vuykterrein, naast het restaurant. De overtocht is gratis.
De gehuurde vaartuigen hebben volgens Bothof ook nog een bijzonder verleden. ''Het zijn de oude sloepen die bij de Olympische Spelen in Londen zijn gebruikt voor het overzetten van spelers van begeleiders'', glundert hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl