nieuws

Dordrecht maakt zich op voor muzikaal weekend

Mooi weer, bekende artiesten en waarschijnlijk zo'n 155.000 bezoekers: directeur Liselotte Gatzen van muziekfestival Big Rivers in Dordrecht rekent op een 'topweekend'.
Het driedaagse festival ging vrijdagavond van start. Zo'n honderd bands zijn ingehuurd om de negen podia te vullen.
Gatzen denkt een paar echte publiekstrekkers in huis te hebben. ''We hebben Nielson, Dave Vermeulen, Matt Bianco en New Cool Collective'', somt ze op.
De afgelopen jaren kwamen steeds vele duizenden bezoekers af op het festival in Dordrecht. ''Kom gewoon naar de binnenstad, daar wijst het zichzelf'', zegt de directeur.
Crowdfunding
Big Rivers worstelde in het verleden herhaaldelijk met de financiering, maar kwam er steeds weer bovenop. Zo haalde in het festival in 2014 via crowdfunding nog 16.000 euro op.
Het festival kwam vorig jaar met een speciaal betaalconcert om het gratis gedeelte te kunnen financieren. Dat was onder meer nodig vanwege de teruglopende subsidie.
De ophalen van voldoende geld blijft lastig. ''Als gratis festival ben je gewoon sterk afhankelijk van sponsoren, fondsen en de gemeente'', zegt Gatzen. ''Het is voor iedereen een lastige tijd.''