nieuws

Sparta geeft voorsprong weg tegen FC Groningen

Sparta heeft in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen een marge van twee goals weggegeven. Vijf minuten na rust stond de ploeg van Alex Pastoor nog met 3-1 voor, maar na het laatste fluitsignaal stond er 3-3 op het scorebord in Hoogeveen.
Sparta begon uitstekend aan het duel. Na iets meer dan twintig minuten profiteerde Roland Bergkamp van het zwakke verdedigen van FC Groningen en hij kon eenvoudig de openingstreffer maken. Even later vond Paco van Moorsel het net en hij verdubbelde zo de score voor de Rotterdammers.
Na rust ging het snel met de doelpunten. Kasper Larsen zorgde voor de aansluitingstreffer, maar lang kon Groningen daar niet van genieten. Thomas Verhaar maakte er in de tegenaanval namelijk direct weer 1-3 van. Wéér twee minuten later schoot Yoël van Nieff een vrije trap onhoudbaar achter Sparta-keeper Roy Kortsmit.
In de slotfase waarin Pastoor veel wisselde, was het Groningen-spits Danny Hoesen die vanuit een strafschop voor de 3-3 eindstand zorgde.
Opstelling Sparta:
Kortsmit; Dumfries (70. Floranus), Breuer (46. Ketting), Van Drongelen, Pinteaux; Dijkstra (70. Calero Ruiz), Sanusi (88. Klaasen), Van Moorsel; Verhaar (70. Dougall), Bergkamp (70. El Azzouzi), Brogno (85. Akram Salhi).

Scoreverloop:

22. 0-1 Roland Bergkamp
24. 0-2 Paco van Moorsel
49. 1-2 Kasper Larsen
50. 1-3 Thomas Verhaar
52. 2-3 Yoël van Nieff
69. 3-3 Danny Hoesen (strafschop)