nieuws

Nederlandse vierspanners oppermachtig in Aken

Koos de Ronde
Koos de Ronde
De Nederlandse vierspanners hebben zondag de landenwedstrijd gewonnen bij het CHIO van Aken. Oranje, met onder meer Koos de Ronde uit Zwartewaal in de gelederen, was wederom oppermachtig in de landenwedstrijd van de grootste vierspanwedstrijd ter wereld.
Het Nederlandse team, verder bestaande uit IJsbrand Chardon en Theo Timmerman, kon het zelfs zonder het dressuurresultaat van Timmerman doen. De Europees kampioen van 2013 trok zich voor de vaardigheid terug uit de wedstrijd vanwege twee licht geblesseerde paarden waardoor de dressuurscore van De Ronde meetelde voor het teamresultaat.
De vierspanrijders hadden na de dressuur en de marathon zo'n enorme voorsprong op hun concurrenten, dat het wegvallen van Timmerman op de slotdag hun negende achtereenvolgende gouden medaille in de landenwedstrijd in Aken niet in gevaar bracht. Duitsland werd tweede, voor België.
Individueel ging de hoofdprijs naar de Australiër Boyd Exell, die IJsbrand Chardon en de Amerikaan Chester Weber achter zich hield.