nieuws

Hermes DVS wint opnieuw van stadgenoot Excelsior'20

cricket
cricket
In de cricket-topklasse is Hermes DVS er voor de tweede keer dit seizoen in geslaagd de Schiedamse derby te winnen. Excelsior'20 werd met maar liefst 100 runs verschil verslagen.
Op eigen veld kwam Hermes DVS zondag na 50 overs tot 209 runs (7 out). Dat aantal kwam mede tot stand door uitstekend batten van Nick Statham (85 runs, not out) en Stephan Myburgh (75 runs). Na de lunch bleef Excelsior'20 steken op 109 runs all out. Eerder dit seizoen, op 12 juni, verloren de geel-zwarten ook al van de hemelsblauwe aartsrivaal.
Het Rotterdamse VOC was zondag ruim te sterk voor HCC. In Schiebroek zette de thuisclub 200 runs (9 out) op het scorebord, waarna HCC niet verder kwam dan 140 runs. Zaterdag had VOC nog met zes wickets verloren van Excelsior'20 (192ao-195/4)
Door de resultaten van het afgelopen weekend heeft Excelsior'20 zich definitief geplaatst voor de kampioenspoule (bovenste vier). De Schiedammers staan op de derde plaats. Stadgenoot Hermes DVS en VOC komen daar met een respectievelijk zesde en zevende plaats (met nog één speelronde te gaan) niet voor in aanmerking.