nieuws

Oranje onder 19 uitgeschakeld op EK

Oranje onder 19 uitgeschakeld op EK in Duitsland
Oranje onder 19 uitgeschakeld op EK in Duitsland
Nederland onder 19 is er niet in geslaagd de halve finales te bereiken op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Aron Winter moest maandag minimaal gelijk spelen tegen Frankrijk, maar kreeg een flink pak slaag: 5-1. Oranje eindigde als derde in de poule.
Feyenoorders Jari Schuurman en Calvin Verdonk startten in Aalen in de basisopstelling. Ook oud-Spartaan Laros Duarte (PSV) maakte deel uit van de basiself. Schiedammer Dennis van der Heiden (ADO Den Haag) zat wel bij de selectie, maar kwam tegen de Fransen niet in actie.
De ploeg van Aron Winter begon met een 3-1 overwinning op Kroatië goed aan de groepsfase van het toernooi. In de tweede wedstrijd was Engeland met 2-1 te sterk en na de 5-1 nederlaag tegen Frankrijk was het voor Oranje einde verhaal op het EK onder 19.
Donderdag speelt een Oranje een play-offwedstrijd tegen Duitsland, de nummer drie uit de andere poule op het EK. De winnaar van dat duel krijgt het laatste ticket voor het WK onder 20, dat volgend jaar in Zuid-Korea wordt gespeeld.