nieuws

Reizigersorganisatie vangt bot over rijverbod oude Moerdijkbrug

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat geen rijverbod voor treinen invoeren op de Moerdijkbrug. De Maatschappij Voor Beter OV had daar dinsdag om gevraagd nadat de brug voor de tweede keer in korte tijd te kampen had met een gebroken spoorstaaf.
Het defect aan de brug over het Hollandsch Diep leidde er maandag toe dat er minder treinen reden van Dordrecht naar Lage Zwaluwe. Ook hadden ze grote vertraging, omdat ze maar met maximaal 40 kilometer per uur over de brug mochten.
Begin juli was het ook al raak met een kapotte spoorstaaf en in april werden scheurtjes gevonden in het spoor.
De Maatschappij voor Beter OV wil daarom dat de brug grondig onderzocht wordt door ILT. Dat zou zeker twee dagen overlast betekenen. "Maar wat is erger?", vraagt Rikus Spithorst van de reizigersorganisatie zich hardop af, "een beetje vertraging of een dode op het spoor?"
ILT heeft gezegd dat ze geen onderzoek gaat doen naar de Moerdijkbrug, omdat dat onnodig is. Prorail doet al onderzoek naar de brug en daar houdt ILT toezicht op. De uitkomsten zijn waarschijnlijk in het najaar bekend. Er komt dan ook geen rijverbod.