nieuws

Zalando positiever over 2016

stijgende-lijn
stijgende-lijn
De Duitse schoenen- en kledingverkoper Zalando is positiever gestemd over boekjaar 2016. Het bedrijf gaf dinsdag in een tussentijds handelsbericht aan dat de omzet en de winstgevendheid van de onderneming hoger zullen uitvallen dan waar eerder rekening meer werd gehouden.
Zalando rekent voor heel 2016 nu op een omzetgroei die aan de bovenkant ligt van de eerder afgegeven bandbreedte van 20 tot 25 procent. Daarbij zal de winstmarge stijgen naar 4 tot 5,5 procent, waar eerder van 3 tot 4,5 procent werd uitgegaan.
De internetwinkel, die de definitieve resultaten over het tweede kwartaal 11 augustus publiceert, rekent voor die periode op een omzet van 909 miljoen tot 924 miljoen euro. Een jaar terug werd nog voor 733 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken gezet.
Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) zal uitkomen tussen 68 miljoen en 88 miljoen euro. Dit was een jaar eerder nog 30 miljoen euro.
Zalando sprak zelf over een ,,zeer sterk'' kwartaal. ,,Wij hebben onze ambities waargemaakt, waarbij onze winstgevendheid aanzienlijk is verhoogd'', aldus bestuurder Rubin Ritter. Hij gaf verder aan dat Zalando zal blijven investeren in het productaanbod en verbetering van zijn
dienstverlening.