nieuws

Felle zon? Smeer in die varkensneus!

Varkensneuzen en konijnenoren. Bij felle zon zijn ze enorm kwetsbaar. Daarom lopen ze op kinderboerderij De Papenhoeve in Papendrecht dinsdagmorgen rond met zonnebrandcrème. Speciaal voor de dieren.
"Ze liggen hier lekker in de zon te genieten", zegt verzorgster Laura bij het varkenshok. "Maar wat de biggen niet in de gaten hebben is dat ze bij dit weer snel verbranden. Vooral op plekken waar weinig haar zit. De neus en de oren bijvoorbeeld."
Ook bij andere boerderijbewoners, zoals konijnen en geiten, komt de tube sunprotector tevoorschijn. De knaagdieren krijgen ook nog een icepackin het hok, dat voor verkoeling moet zorgen. De term "ijskonijn" krijgt in Papendrecht zo een heel andere betekenis.
Rinus Hitzert van de Dierenbescherming Rijnmond is blij met de maatregelen die de kinderboerderij treft. Hij voegt er nog een algemene tip voor dierenbezitters aan toe: vooral beesten met een witte vacht zijn gevoelig voor verbranding.
En verder kan hij het niet genoeg herhalen: laat je hond bij deze hoge temperaturen niet in de auto zitten. "Als je zo'n beest op apegapen ziet liggen, mag je volgens de wet gewoon het ruitje inslaan."