nieuws

Hadouir: 'Steentje bijdragen qua ervaring'

Het was al langer bekend dat Anouar Hadouir komend seizoen bij Excelsior speelt. Dinsdag trainde hij voor het eerst mee met de Kralingers. De 33-jarige middenvelder trof een jonge groep aan op Woudestein. "Ik denk dat het wel goed zit qua talent, wat ervaring kan er wel bij denk ik", aldus Hadouir tegenover RTV Rijnmond.
Hoewel de selectie van Excelsior nog verre van compleet is, voorziet Hadouir geen problemen. "Het is nog vroeg en er gaat nog heel veel gebeuren op de transfermarkt. Ik denk dat de goede mensen op de goede plaats zitten hier. Dus ik maak me daar geen zorgen om."
De Kralingers spelen nu voor het derde jaar op rij in de eredivisie, maar de kans bestaat gezien de begroting dat er dit seizoen degradatievoetbal gespeeld moet worden. "Ik heb er wel ervaring mee. Ik heb bij Roda ook degradatievoetbal gespeeld en ook met Willem II en NAC. Ik weet wat er moet gebeuren en wat er kan gebeuren. Ik loop daar niet voor weg", aldus Hadouir.
Een andere nieuweling bij Excelsior is Terell Ondaan. Hij werkte vorige week het trainingskamp al af met de Kralingers. De 22-jarige aanvaller denkt voorlopig niet aan degradatievoetbal. "Wie zegt dat? We kunnen niet in de toekomst kijken. Je weet nooit hoe het gaat. Als het zo ver komt, dan hebben we spelers die weten wat er gevraagd wordt", aldus Ondaan.
De aanvaller hoopt bij Excelsior op speeltijd. "Ik wil graag spelen. Excelsior trekt me wel aan en ik heb ook een goed gesprek gehad met de trainer. Alles is duidelijk voor mij", legt hij uit.
Hadouir hoopt dat hij bij Excelsior hetzelfde kan laten zien als in zijn tijd bij Roda JC. Hoewel hij de afgelopen twee seizoenen in Marokko heeft gespeeld en nu in de herfst van zijn carrière zit, verwacht Hadouir dat hij zijn oude niveau wel kan halen. "Ik hoop het wel. We worden allemaal een dagje ouder. Ik denk dat ik aardig mee kan. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen qua ervaring. Ik heb veel meegemaakt in de voetballerij", legt hij uit.
Gezien zijn leeftijd en ervaring kan de middenvelder een goede leidersrol vervullen bij Excelsior. "Ik denk dat ik daarin een stille kracht ben. Je zal mij niet vaak horen schreeuwen. Ik ben meer voor de omgang met de jongens, even een handje over de schouder en even rustig een babbeltje maken. Ik denk dat ik daarin wel belangrijk kan zijn", aldus Hadouir.