nieuws

Architectenbureau MVRDV verhuisd naar Industriegebouw

Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV is verhuisd naar het Industriegebouw, in het centrum van Rotterdam.
Het nieuwe kantoor huist in de voormalige hallen van het monumentale gebouw van architect Hugh Maaskant. Onder de vijf bogen van het gebouw aan het Achterklooster zijn 150 werkplekken en kleurrijke vergaderruimtes.


Tekenen op de muren

Zo is er de witte 'Drawing room' waar op de muren getekend kan worden, de donkerblauwe 'Presentation Room' voor grote formele vergaderingen, de groene 'Game room' met tafeltennistafel die eveneens als vergadertafel fungeert, de intieme donkerbruine 'Library' en de karamelkleurige 'Lounge' voor kleine overleggen of een rustig gesprek.
Het sociale karakter van MVRDV is niet alleen te zien in de transparantie van het gebouw en de grote open ruimtes, het is ook terug te zien in de 30 meter lange eettafel waar men dagelijks samen luncht, het feit dat de directie in een bescheiden ruimte zit, uniseks toiletten en een muur met familiefoto's.

Hugh Maaskant

In 1952 leverde Hugh Maaskant het Industriegebouw op. Deze architect is onder meer bekend van het Groot Handelsgebouw waar MVRDV onlangs haar tijdelijke project De Trap Naar Kriterion tegenaan plaatste. MVRDV tekende ook voor het ontwerp van onder meer de Markthal in Rotterdam en de Boekenberg in Spijkenisse.