nieuws

Salomon langer bij Challenge Sports Rotterdam

Armand Salomon
Armand Salomon
Armand Salomon blijft coach van Challenge Sports Rotterdam. De oefenmeester begon drie seizoenen terug als assistent van Ferry Steenmetz, de toenmalige hoofdcoach. De afgelopen twee seizoenen was hij zelf de eindverantwoordelijke. In september start hij aan zijn derde jaar als hoofdcoach.

Salomon is van plan met Rotterdam weer een volgende stap te zetten. "De afgelopen twee jaar hebben we mooie stappen in de organisatie gemaakt, we eindigden respectievelijk op een vijfde en een zesde plaats, de publieke belangstelling nam toe, maar we zijn er nog lang niet. Ik wil meer wedstrijden winnen en ik vind het fantastisch dat ik weer een jaar met de organisatie kan gaan mee bouwen."
Ander mooi nieuws is de terugkeer van guard Lashard Anderson. De 27-jarige Anderson kwam in januari 2016 terug in Rotterdam, nadat hij er eerder al in het seizoen 2014-2015 actief was. In dat seizoen was hij topscorer van de competitie, totdat hij halverwege ernstig geblesseerd raakte aan zijn pols. Afgelopen seizoen was Anderson in 18 wedstrijden goed voor meer dan 16 punten gemiddeld en bijna 5 assists.
Met de komst van Anderson krijgt de ploeg van Salomon steeds meer vorm. Ties Theeuwkens en Vaidas Tamasauskas hebben nog een doorlopend contract. Ook de talentvolle, 19-jarige Coen Stolk, die vorig jaar overkwam van Zwolle, blijft bij Challenge Sports. Met andere spelers worden nog gesprekken gevoerd.