nieuws

Steeds minder vuile diesels op de weg

De maatregelen van grote steden om het gebruik van oude dieselauto's terug te dringen, hebben effect. Vooral in Rotterdam is het aantal vervuilende diesels met driekwart afgenomen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Het aantal oude dieselauto's in ons land is sinds 2010 gedaald met 67 procent. In Rotterdam is de afname zelfs 75 procent.
Rotterdam en Utrecht hebben sinds kort een milieuzone ingesteld. Daar mogen vervuilende dieselauto's niet meer in. De steden hebben daarnaast een sloopregeling in het leven geroepen om mensen aan te moedigen om hun oude dieselauto te vervangen.
Dat heeft gewerkt, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal op benzine rijdende bestel- en personenauto’s van voor 2001 halveerde en daalde dus minder hard.
Milieudefensie is blij met de afname van het aantal vervuilende diesels. De organisatie zegt dat hieruit blijkt dat de milieuzone helpt om het wagenpark te verschonen. "Vieze diesels horen thuis in het museum'', vindt de organisatie.