nieuws

Sparta geniet in Oostenrijk van vrije dag

Sparta bereidt zich in Oostenrijk voor op het komende eredivisieseizoen. De ploeg van trainer Alex Pastoor geniet woensdag van een vrije dag. Een groepje van zestien Spartanen gebruikt de vrije uurtjes om een middagje te raften.
Verslaggever Clay Ruperti verblijft deze week in het Alpenland om de Spartanen tijdens hun trainingskamp te volgen. "Andere spelers gaan vandaag mountainbiken of een bergwandeling maken. Gisteren zagen de spelers wat toeristen een panoramavlucht maken. Daar waren sommige Sparta-spelers ook wel enthousiast over. Maar dat mogen de spelers niet gaan doen."

Fysieke slag

Sparta speelde tot nu toe twee oefenduels, waarin voornamelijk de B-selectie in actie kwam. "Pastoor heeft gezegd dat hij dit trainingskamp wil gebruiken om een fysieke slag te maken met zijn ploeg. Dat kan natuurlijk in trainingen. In de oefenwedstrijden kan Pastoor kijken of er iemand is die in positieve zin opvalt", aldus onze man ter plaatse.
Dinsdagavond won de B-selectie van Sparta met 1-0 van SC Sparkasse. Lovette Felicia maakte in de tweede helft het verschil door de enige goal te maken. Maandag won Sparta ook het eerste vriendschappelijke duel al, van WSG Swarovski Wattens (1-0). Zakaria El Azzouzi was in die partij trefzeker. Zaterdag wacht wel een tegenstander van formaat. De ploeg van trainer Alex Pastoor neemt het dan op tegen het Duitse FC Augsburg.

Bart Vriends

De kans dat Bart Vriends in actie komt tegen de Duitsers is niet groot. De verdediger kwam deze zomer over van Go Ahead Eagles, maar speelde nog geen minuut in het Sparta-shirt, omdat hij last heeft van een dijbeenblessure. Ruperti: "Gisteren tijdens de training deed hij het overgrote deel mee. Tijdens het partijtje moest hij rondjes lopen en elke keer als hij een bal tegen kwam dan ging hij er mee pielen. Hij kon die bal maar moeilijk laten liggen."
Sparta heeft laten weten dat er geen risico's worden genomen met Vriends. "Trainer Pastoor heeft laten weten dat hij Vriends liever een week te laat in zet dan vijf seconden te vroeg."