nieuws

Excelsior haalt aanvaller uit Angola

Excelsior heeft woensdag de 26-jarige Fredy Ribeiro aangetrokken. De Angolese international tekent bij de Kralingers een contract voor één seizoen. Afgelopen seizoen kwam de aanvaller uit voor het Angolese Libolo.
Hoofdtrainer Mitchell van der Gaag heeft met Ribeiro de lege plaats in de punt van de aanval nog niet ingevuld. "Hij is geen spits. Het is een buitenspeler, die op links, op rechts en op 10 kan spelen. Hij is een teamspeler, hij verwacht hier heel hard te moeten werken. Hij verwacht dat hij zijn bijdrage kan leveren met zijn specifieke kwaliteiten: snelheid en 1-tegen-1-duels", aldus Van der Gaag tegenover RTV Rijnmond.
De Angolese aanvaller speelde niet eerder op kunstgras. Omdat hij geen Engels spreekt, fungeerde Van der Gaag als tolk. "Het is voor hem nieuw. In Portugal is er geen enkele ploeg die op kunstgras speelt. Het zal even aanpassen zijn, maar het zal niet het grote probleem zijn."
Ribeiro speelde van 2009 tot 2015 bij Belenenses in Portugal. Van der Gaag ontmoette de Angolese aanvaller in Portugal. Ze werkten zo'n twee jaar samen en in 2013 promoveerden ze met Belenenses naar het hoogste niveau. De jaren erna heeft Van der Gaag de aanvaller op de voet gevolgd.
Ribeiro heeft in meerdere jeugdelftallen van Portugal gespeeld. Daarna kwam hij in Angola uit als international waar hij zeven wedstrijden speelde en een doelpunt maakte.
Excelsior zoekt nog naar een spits en een centrale verdediger. Mogelijk komt er nog iets uit de Portugese koker van Van der Gaag. "Ik heb wat namen doorgegeven, maar het moet wel financieel haalbaar zijn. Wij zijn daar bezig met een centrale verdediger en dat is niet de enige speler waar we mee bezig zijn", aldus Van der Gaag.