nieuws

Zware straffen geëist voor mishandeling op Haags station

OV-chipkaart
OV-chipkaart © Thijs Kern
Tegen twee mannen die vorig jaar in Den Haag een 25-jarige Rotterdammer zwaar hebben mishandeld, zijn celstraffen van vier en drieënhalf jaar geëist. Woensdag diende de strafzaak tegen twee van de vier verdachten in de zaak.
Het slachtoffer zat op 8 november vorig jaar op de trein te wachten op het Haagse station Laan van NOI. Daar riep hij een van de verdachten tot de orde, die hard had lopen schreeuwen en stenen door een glazen ruit had gegooid. Er ontstond een woordenwisseling, die afgelopen leek te zijn toen de Rotterdammer ging instappen.
Op dat moment kwamen er vier mannen op hem af, die hem zo zwaar mishandelden dat het volgens forensisch onderzoek makkelijk fataal had kunnen zijn. Door trappen in zijn gezicht raakten zijn ogen zo zwaar beschadigd dat hij een deel van zijn gezichtsvermogen permanent kwijt is.
Waarschijnlijk had de schreeuwende man zijn broer en twee anderen er telefonisch bij geroepen. Ze zijn inmiddels geïdentificeerd, een van hen komt later voor de rechter. De ander is in het buitenland en moet volgens het OM nog worden aangehouden.