nieuws

Vrijwilligers 'prikken' Het Park na festival

Tientallen vrijwilligers hebben woensdagavond Het Park bij de Euromast in Rotterdam schoongemaakt. Daar vond afgelopen weekend het festival Expedition plaats. Met de actie wil de groep laten zien dat het organiseren van een festival niet ten koste hoeft te gaan van de natuur.
Organisator van de 'prikactie' is festivalbaas Aziz Yagoub. Met het schoonmaken wil hij een statement maken. "Het is een prikactie tegen de betutteling. Overal ter wereld worden grote feesten georganiseerd in stadparken. Waarom zou dat dan niet in Rotterdam kunnen?"

Reactie

De actie is een reactie op de Partij voor de Dieren in Rotterdam. Die maakte eerder bezwaar tegen het organiseren van festivals in stadsparken, omdat die parken schade zouden lijden door de festivals en hun bezoekers.
De groep vrijwilligers vormde woensdagavond een linie, zodat geen vierkante centimer van Het Park aan de aandacht ontsnapte. "We zijn onder meer op zoek naar sigarettenpeuken en tiewraps. Alle Rotterdammers betalen aan het onderhoud van stadsparken mee, waarom mogen alle Rotterdammers er dan geen gebruik van maken?"

Goed begin

Jeroen van der Lee is fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Hij juicht de actie van de vrijwilligers toe. "Dit is een goed begin", zegt Van der Lee. "Maar wat ons betreft moet de gemeente meer maatregelen nemen. Broedende vogels hebben bijvoorbeeld veel last van het harde geluid dat uit de boxen komt tijdens festivals."
"Wat ons betreft moet er een speciaal festivalterrein worden aangelegd", vervolgt van der Lee. "Dan heeft niemand ergens last van". De factievoorzitter heeft zelfs al een plek in bedacht. "Het oude terrein van het CBR bij de Kanaalweg in Rotterdam-Noord zou perfect zijn."