nieuws

Flat in Crooswijk zeven dagen lang zonder lift

Na een week trappenlopen kunnen de bewoners van het zeven verdiepingen tellende flatgebouw aan de Marktveldstraat in Rotterdam-Crooswijk weer met de lift.
De lift werd bijna een jaar geleden vernieuwd, maar op 14 juli hield hij ermee op. Bewoners moesten over de trap, omdat er geen andere lift in het gebouw is.
Voor verschillende bewoners was dat een groot probleem omdat ze slecht ter been zijn. Sommigen zijn aangewezen op een scootmobiel. Ze moesten noodgedwongen thuis blijven. "Ik voelde me een gevangene in mijn eigen huis", zegt een van hen.
Garantie of niet
Peter Pak is een van de bewoners die probeerde te achterhalen waarom de lift niet meteen op dezelfde dag gerepareerd werd. "Waarschijnlijk moet de reparateur eerst een offerte overleggen, waarna eigenaar Havensteder beslist. En dan was er geloof ik ook nog ruzie over of de reparatie onder de garantie viel of niet."
Bewoners zijn een petitie gestart omdat ze willen dat de probemen goed worden aangepakt en dat er door Havensteder ook goed over gecommuniceerd wordt.

Erg vervelend

Havensteder heeft in een reactie aan RTV Rijnmond gezegd het erg vervelend te vinden dat de overlast zo lang geduurd heeft. Normaal worden volgens de woningcorporatie altijd maatregelen genomen als een lift langere tijd stil staat, voor mensen de slecht ter been zijn.
De verwachting was dat deze storing niet zo lang zou duren, zegt Havensteder.
De woningcorporatie zegt te erkennen dat het de bewoners beter op de hoogte had moeten houden. Ook wil Havensteder om de tafel met de leverancier van de lift, zodat storingen in de toekomst sneller worden afgehandeld.