nieuws

Diergaarde Blijdorp volgens Marc Damen

Zeven jaar baas van Diergaarde Blijdorp, Midas Dekkers over olifantenpoep en schrijfster Threes Anna over haar roman Paradijsvogel in Chris Natuurlijk van 23 juli.
Zeven magere jaren?

Zeven jaar was
baas van Diergaarde Blijdorp. Omdat de dierentuin te maken kreeg met forse bezuinigingen, was dat zeker niet alleen een droombaan. Chris Natuurlijk wandelt met de
door de Rotterdamse dierentuin en praat niet alleen met hem over die moeilijke periode, maar ook over de weg terug uit het dal. Onderweg bezoeken ze plekken die een belangrijke periode markeren in het directeurschap van Damen, zoals de Afrikaanse gierenrots, de souvenirwinkel met het pluchen olifantje Olli, het leeuwenverblijf met de Aziatische leeuwen en de terugkeer van de okapi's.

Poep

Over een stokoude hyenadrol, de grootste hoop ooit en uitwerpselen van olifanten die niet stinken. Zaterdag 23 juli gaat het in Chris Natuurlijk over poep.

Paradijsvogel

De in Vlaardingen geboren schrijfster Threes Anna vertelt over haar nieuwe boek Paradijsvogel. Om die roman te kunnen maken, heeft ze een paar maanden research gedaan in resorts voor rijke ouderen in Amerika. Dat het leven in zo'n ommuurde vesting niet meer is dan een schijnwereld, "een Disneyland voor bejaarden", zoals de schrijfster zelf zegt, daarover gaat haar nieuwe roman.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.