nieuws

Vlaardingse ondernemers stoppen overleg met gemeente

De Industriële Kring Vlaardingen (IKV) wil niet meer overleggen met het gemeentebestuur. De ondernemers zeggen de samenwerking op met het college omdat ze een recente brief met klachten niet willen intrekken.
IKV-voorzitter Chris Oerlemans "In die brief wilden we duidelijk maken dat de informatieverstekking van de gemeente naar ondernemers keer op keer verkeerd gaat. Daar maken we ons zorgen over omdat ondernemers daar daadwerkelijk schade van ondervinden."
Benelux Workpark
Concreet gaat het om gebeurtenissen in het bedrijvengebied Benelux Workpark. Volgens de ondernemers hebben ze te weinig informatie van de gemeente gekregen over vergunningen en ruimtelijke-ordeningszaken.
Niet van de daken
Burgemeester Blase die namens het gemeentebestuur reageert zegt dat de brief als een donderslag bij heldere hemel kwam. "We hadden juist afspraken gemaakt om bij onenigheid het niet van de daken te schreeuwen. Dat we elkaar opzoeken om erover te spreken en toen kwam die brief. IKV houdt zich niet aan die afspraak en dat is bij het gemeentebestuur niet goed gevallen. Dus trek die brief in en kom weer informeel met ons in gesprek. "
Genoeg is genoeg
Oerlemans: Intrekken, dat gaat echt vele stappen te ver. Als je je beklag doet dan maakt het bestuur zich meer zorgen over het feit dat er een brief is geschreven dan de inhoud, namelijk de zorgen van ondernemers. Genoeg is genoeg. Na 53 jaar zeggen wij het overleg met de gemeente op. We wilden juist de vertrouwensrelatie herstellen, maar die tijd en energie die wij erin stoppen wordt niet gewaardeerd."
Burgemeester Blase constateert dat er een impasse is:" Dat schiet niet op. Ik ga een manier zoeken om de partijen binnenkort weer aan tafel te krijgen."