nieuws

Sfeer, gezelligheid en goede muziek op het Eendrachtsfestival

Wie wil weten wat er in Rotterdam op muzikaal en creatief gebied allemaal gebeurt, kon zich donderdag onderdompelen in het Eendrachtsfestival. Binnen een dag waren op en rond het Eendrachtsplein 120 bands en dj's te zien. Het laatste slotakkoord stierf vrijdagochtend om 06.00 weg.
Het was de zevende editie van het Eendrachtsfestival. Veel mensen kenden het evenement al en kwamen speciaal voor "de sfeer en de gezelligheid". Maar andere bezoekers kwamen zomaar langs de podia tussen de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat gelopen.
"Als ergens elektrische gitaren zijn, dan ben ik waarschijnlijk ook aanwezig, maar ik kwam hier toevallig langs", zegt een vrouw. "Wat? Is hier ook heavy metal? Yes! Yes!", juicht ze. Als ze hoort dat het festival tot 06.00 uur doorgaat kan haar dag niet meer stuk. "What the fuck?"
Naast bands traden ook dichters en andere kunstenaars op. Zo tekenden de straatkunstenaars van Rewriters pokemon op cellofaan. En mensen konden zich laten fotograferen in de Fake Photobooth. Dat is een soort fotostudio met een groen scherm waarop elke denkbare achtergrond kan worden geprojecteerd.