nieuws

Veerhaven kleurt blauw voor triathlonweekend

Rotterdam staat dit weekend helemaal in het teken van de triathlon. Zaterdag en zondag zijn er allerlei wedstrijden, met als hoogtepunt het WK paratriathlon op zondag. Enkele honderden atleten proberen zich dan te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.
Jong en oud kan meedoen aan de diverse triathlons die steeds starten en finishen in de Veerhaven in Rotterdam. Daar is een speciaal blauw tapijt uitgerold, waarop ook de wissels plaatsvinden van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar hardlopen.
De start is in het water van de Rijnhaven. Daarna wordt er via de Erasmusbrug naar de Van Brienenoordbrug gefietst. Tot slot rennen de atleten door het Scheepvaartkwartier en het Park bij de Euromast.
Aangepaste afstanden
Voor volwassen sporters zijn er twee afstanden. De sprintafstand bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De Olympische versie is op alle onderdelen twee keer zo lang. Voor kinderen zijn er zaterdag aangepaste afstanden.
Op zondag is er het WK paratriathlon in Rotterdam. Het is voor het eerst dat dit WK apart wordt georganiseerd van het gewone WK triathlon, dat volgend jaar wordt gehouden. Het evenement is voor paratriathleten de laatste kans om punten te halen voor hun kwalificatie voor de spelen in Rio.
De organisatie rekent op 1300 amateur-triathleten en 200 tot 300 profs.
Rond de Veerhaven is dit weekend alles afgezet. De organisatie roept toeschouwers op niet met de auto naar de Veerhaven te komen.