nieuws

Omzet Vodafone Nederland loopt terug

vodafone_bord
vodafone_bord
Vodafone heeft in Nederland afgelopen kwartaal stevige concurrentie ondervonden van andere mobiele aanbieders. Het telecombedrijf, waarvan de Nederlandse tak gaat fuseren met kabelmaatschappij Ziggo, zag de omzet in dit land hierdoor op jaarbasis met 2,2 procent teruglopen, tot een kleine 426 miljoen euro.
In het voorgaande kwartaal liepen de opbrengsten van Vodafone Nederland ook al terug. De omzetdaling bij de mobiele dienstverlening werd afgelopen kwartaal wel deels verzacht door betere prestaties op het gebied van vaste telecomdiensten, waaronder breedbandinternet. Die omzet groeide juist met bijna 43 procent.
Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, maken inmiddels ,,goede voortgang'' met de samenvoeging van hun Nederlandse onderdelen. De fusie kan naar verwachting voor eind dit jaar worden afgerond.
Ook het Britse moederconcern Vodafone Group heeft afgelopen kwartaal minder omzet in de boeken gezet. De totale groepsopbrengsten zakten met 4,5 procent tot een kleine 13,4 miljard euro. Topman Vittorio Colao merkte op dat de inkomsten uit roaming in meerdere Europese landen onder druk staan door regelgeving van toezichthouders.
In landen als Zuid-Afrika, Turkije en Egypte slaagde Vodafone er wel in om flink te groeien. Ongunstige wisselkoerseffecten gooiden echter roet in het eten. Door valutaschommelingen van onder meer de Zuid-Afrikaanse rand en de Turkse lira kwam de omzet van Vodafone buiten Europa toch meer dan 5 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar.