nieuws

Uitgaanspubliek hindert politie in centrum Rotterdam

arrestatie
arrestatie
De Rotterdamse politie doet een boekje open over wat agenten zoal te verduren krijgen als ze gewoon hun werk doen. Ze worden tegengewerkt door een "losgeslagen menigte" en uitgescholden "met een enorme berg ziektes."
Het is in uitgaansnachten toch al drukker dan anders. Maar agenten hebben ook de handen vol aan uitgaanspubliek dat hen dwarszit. In de nacht van vrijdag op zaterdag loopt het opnieuw de spuigaten uit.

Steekpartij

Op de Witte de Withstraat wordt een groep mannen met een hindoestaans uiterlijk uitgescholden door drie Rotterdammers. Een van hen trekt ook een mes en steekt iemand uit de groep in zijn arm. Het slachtoffer loopt een slagaderlijke bloeding op.

Dronkenlap

Terwijl de politie eerste hulp verleent, komt een dronken omstander ertussen. Hij hindert de agenten op zo'n manier dat ze de man moeten wegduwen. Uiteindelijk worden drie Rotterdammers aangehouden voor de steekpartij. Een van hen had een mes bij zich.
Ruim een uur later gaat de politie af op iemand op het Stadhuisplein die een overdosis GHB had genomen. De agenten moeten de omstanders op afstand houden.

Ziektes

Binnen het publiek beginnen vervolgens twee mannen te knokken. De politie haalt de vechtersbazen met een wapenstok uit elkaar. Agenten arresteren een 23-jarige Rotterdammer. Ze worden uitgescholden "voor een enorme berg ziektes en andere zaken", zo laat de politie weten.
Kort na zonsopkomst wordt de politie op de Coolsingel gehinderd door een man uit Gouda. Als agenten hem vragen om weg te gaan, scheldt hij hen uit voor "k#nkeragenten." Hij wordt opgepakt.

Losgeslagen menigte

Omstreeks dezelfde tijd wordt bij een vechtpartij op het Grotekerkplein een man bewusteloos geslagen. Als agenten en enkele omstanders de man willen bijbrengen, krijgen ze te maken met een "losgeslagen menigte." De politie pakt een 27-jarige Rotterdammer op voor de mishandeling. Wie het slachtoffer is, is nog onbekend.