nieuws

Excelsior verslaat Helmond Sport in oefenduel

Excelsior heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Helmond Sport met 2-1 gewonnen. Nieuweling Fredy Ribeiro maakte vlak voor tijd de winnende treffer voor de Rotterdamse club, met Ryan Koolwijk als de vaste nieuwe aanvoerder. Halverwege de eerste helft was zijn teamgenoot Nigel Hasselbaink verantwoordelijk voor de 0-1 in Helmond.
Zo trakteerde het jarige Excelsior zichzelf op een overwinning. Daar moest het behoorlijk voor knokken. De eerste echt grote kans na twintig minuten spelen was wel meteen raak. Hasselbaink rondde keurig af na een korte combinatie met Kevin Vermeulen in de zestienmeter van Helmond. Na die treffer gingen de Kralingers door met het creëren van kansen, maar tot een doelpunt leidde het niet. Beide pogingen belandden op de lat, waarna Helmond Sport direct toesloeg. Oud-Excelsior-speler Robert Braber wist de bal binnen te werken.
Na rust werd Henrico Drost vervangen door Leeroy Owusu. Cedric Badjeck kreeg direct een enorme kans op de 1-2, maar hij faalde oog in oog met de doelman van Helmond. Ook de thuisploeg liet van zich spreken. Wederom was Braber gevaarlijk, maar hij raakte de lat. Dat deed Kevin Vermeulen enkele minuten later ook. Na iets meer dan een uur spelen kwamen nieuwkomers Terrell Ondaan, Anouar Hadouir en Fredy Ribeiro in het veld. Hoewel Helmond Sport in die fase wat meer druk zette, pakte Excelsior uiteindelijk de winst. Invaller Ribeiro rondde een voorzet van Ondaan keurig af.
Scoreverloop:0-1 20' Nigel Hasselbaink
1-1 39' Robert Braber
1-2' 88' Fredy Ribeiro