Feyenoord in laatste seconde langs Valencia: 2-1

Feyenoord heeft de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. De Rotterdammers wonnen in de eigen Kuip met 2-1 van het Spaanse Valencia. Nicolai Jørgensen en Eric Botteghin scoorden voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst.
Het tempo lag niet al te hoog in de beginfase. Toch kon na vijf minuten al de eerste kans worden genoteerd. Namens de bezoekers uit Spanje schoof Rodrigo Moreno de bal in kansrijke positie echter voorlangs.
Tien minuten later zorgde Feyenoord voor gevaar. Dirk Kuyt was het eindstation van een aanval waarbij Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra waren betrokken en zijn harde schot in de korte hoek werd gered door Valencia-doelman Diego Alves.
Aan de andere kant moest collega-keeper Pär Hansson pas na een half uur handelend optreden. Hij voorkwam op uitstekende wijze een treffer van Santi Mina. In de rebound van diezelfde aanvaller haalde Eric Botteghin de bal van de lijn.

Eerste goal Deense spits in De Kuip

Nog geen minuut later wist Feyenoord wél te scoren. Een lange bal van Karim El Ahmadi kwam terecht bij Eljero Elia, die met een prima actie en dito voorzet Jørgensen bereikte. De spits die de voorkeur kreeg boven Michiel Kramer rondde af met zijn hoofd: 1-0.
In de tweede helft kenden de Rotterdammers iets meer moeite met de Spanjaarden, die na het doorvoeren van veel wissels beter voor de dag kwamen. Het resulteerde in enkele goede kansen voor de nummer twaalf van de Primera División, maar het vizier stond niet op scherp.

Spaanse gelijkmaker van afstand

Na een verrassend afstandsschot van Tonny Vilhena en twee gevaarlijke kopballen van Kuyt en Botteghin was het Valencia dat een kwartier voor tijd op gelijke hoogte kwam. Hansson verkeek zich op een fraaie vrije trap van grote afstand die werd benut door Alvaro Medran: 1-1.
Met de ingevallen Lucas Woudenberg, Bilal Basacikoglu en Michiel Kramer ging Feyenoord in de slotfase nog op jacht naar de winnende treffer. In de laatste seconde was het Botteghin die op aangeven van Basacikoglu alsnog raak kopte, nadat hetzelfde recept enkele minuten eerder nog mislukte.
Feyenoord begint het seizoen volgende week als bekerwinnaar officieel met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Volgende week zondag is landskampioen PSV de tegenstander in de Amsterdam Arena.

1-0 33' Jørgensen
1-1 76' Medran
2-1 90' Botteghin