nieuws

Van Bronckhorst: 'Basis zal niet veel veranderen'

Feyenoord speelde zaterdag in het oefenduel met Valencia met de beoogde elf spelers die ook volgende week in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zullen starten. Dat liet trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop met de 2-1 gewonnen wedstrijd weten.
"Het zal volgende week niet veel veranderen. Een vaste basiself is er bijna nooit, maar ik denk dat dit een team is dat volgende week ook kan verschijnen tegen PSV", zegt Van Bronckhorst tegenover
RTV Rijnmond
.
Het betekent dat Nicolai Jorgensen voorlopig de concurrentiestrijd met Michiel Kramer heeft gewonnen. De Deen begon tegen de Spanjaarden als spits. "Hij is sterk en doet ook verdedigend zijn werk. De goal die hij vandaag maakt was een hele mooie aanval. Geweldige voorzet en een geweldige kopbal. Dat zijn aspecten die we veel hebben getraind."

'Stappen gemaakt'

"Ik heb positieve dingen gezien in balbezit, maar zeker ook als we de bal niet hadden. Die stappen moeten we nu blijven maken om er tegen PSV te staan", vervolgt de oefenmeester. "In de tweede helft vloeiden de krachten langzaam weg en was het moeizamer. De arbeid die we geleverd hebben was gewoon goed."
Pär Hansson stond tegen Valencia onder de lat, maar zijn collega-doelman Brad Jones raakte afgelopen week licht geblesseerd. De nieuwe goalie trainde zaterdag weer op het veld. "Hij zal komende week aansluiten bij de groep. De verwachting is dat hij volgende week beschikbaar is."
Door de overwinning op de club uit Spanje bleef Feyenoord ongeslagen in de oefencampagne, maar zegt Van Bronckhorst: "De voorbereiding is pas goed als je de eerste wedstrijd wint", aldus de coach.