nieuws

Havenga en waterpolosters toch niet naar Spelen

Stiekem hadden ze er wellicht nog op gehoopt, maar de Nederlandse waterpolosters van de Rotterdamse bondscoach Arno Havenga lijken definitief een streep te moeten zetten door deelname aan de Olympische Spelen van komende maand in Rio de Janeiro.
Vanwege de dopingfraude van Rusland gloorde er voor Havenga en zijn dames als nummer 1 op de standby-lijst weer hoop aan de horizon. Zondag heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) echter besloten deelname van de Russen niet uit te sluiten. Onder strenge voorwaarden mogen zij naar Brazilië afreizen.
"Dat is toch een teleurstelling", luidt de eerste reactie van Havenga. "Toen het begon te spelen moest ik het allemaal nog maar zien, maar de laatste dagen werd het beeld geschetst dat Rusland niet op de Spelen zou zijn. Gisteravond werd dat zelfs nog bevestigd door buitenlandse media. Het is balen dat we er toch niet bij kunnen zijn."
Oranje was zelfs weer gaan trainen om zich voor te bereiden op eventuele deelname aan het mondiale toernooi. "Dat is helaas voor niks geweest. Als blijkt dat er massaal gemanipuleerd wordt, dan hoort dat niet bij sport. Maar blijkbaar tolereert het IOC dat", aldus Havenga.