nieuws

Zomercarnaval: 'Ik heb een week vrijgenomen.'

In een loods aan de Keileweg in Rotterdam staan zo'n twintig wagens. En ook al is het zondagochtend en belooft het weer heel warm te worden, er zijn toch tientallen mensen aan het werk. Ze zijn bezig om de praalwagens af te maken, voor het Zomercarnaval, volgende week.
De voorbereiding is anders dan andere jaren voor de deelnemers van het Zomercarnaval. Vorig jaar werd de bonte optocht dwars door de stad op het laatste moment geschrapt, vanwege een
. De wagens werden opgeslagen in een
.
"We hebben gelukkig redelijk wat kunnen redden", zegt Gini, een van de vrijwilligers. "We moeten nu nog wat onderdelen op de wagen monteren."
Gini vertelt dat ze maar al te graag haar vrije tijd opgeeft voor het Zomercarnaval. "Ik heb een week vrij genomen", zegt ze. "Ik ben echt opgegroeid met het Zomercarnaval. Het zit echt in mijn hart. Het samenzijn, de gezelligheid. Het is deel van me uit gaan maken."
Ondanks dat de wagens al bijna klaar zijn, is er toch nog genoeg te doen. "De kostuums moeten nog afgemaakt worden", legt Gini uit. "Daar gaat nog wel wat werk in zitten."
De Straatparade van het Zomercarnaval Rotterdam is komende zaterdag (30 juli) van 13.00 tot 19.00. Er doen 39 groepen mee. De lopers gaan van start op de Blaak.
Deze week staat 7 minuten van TV Rijnmond in het teken van Rotterdam Unlimited, waar het Zomercarnaval deel van uitmaakt.