nieuws

Nederland wint finale Honkbalweek Haarlem

De Nederlandse honkballers hebben zondag de 28ste editie van de Haarlemse Honkbalweek ongeslagen gewonnen. Evenals in de halve finale werd ook in de eindstrijd Japan verslagen. In het Pim Mulierstadion was de ploeg van bondscoach Steve Janssen met 2-0 te sterk.
De finale kwam moeizaam op gang. Nederland kende veel moeite met de Aziaten en brak pas in de zevende inning de ban. Door een misser van de Japanners kon Nick Urbanus zomaar doorlopen over de thuisplaat.
Een nieuwe fout aan Japanse zijde zorgde ervoor dat Oranje niet veel later wederom kon scoren. Het was Stijn van der Meer van de Rotterdamse hoofdklasser Curaçao Neptunus die het laatste punt voor zijn rekening nam.

'Goed honkbal gespeeld'

"Japan bewees vandaag weer een goede pitching te hebben, maar we hebben geduld gehad en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ze gaven ons twee foutjes om mee te werken en die straffen we volledig af", zegt bondscoach Steve Janssen.
Nederland bleef het gehele toernooi zonder nederlaag. Vier duels werden afgesloten met een shutout. Janssen: "We hebben deze week heel goed honkbal gespeeld. Aanvallend heel goed en verdedigend degelijk."