nieuws

Strand6daagse vertrokken uit Hoek van Holland

De Strand6daagse 2016 is maandagochtend van start gegaan in Hoek van Holland. Rond de achthonderd wandelaars doen dit jaar mee.
Het einddoel is Den Helder, een tocht van 140 kilometer langs de vloedlijn. 's Nachts kamperen de wandelaars, achtereenvolgens in Wassenaar, Noordwijk, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog. Zaterdag komen ze aan in Den Helder.
De Strand6daagse werd voor het eerst gehouden in 1959, toen 37 mensen in zes dagen van Den Helder naar Hoek van Holland liepen. Na een paar jaar werd besloten om de wandeltocht om te keren, wegens de overheersende wind.

'Elk jaar anders'

Het enthousiasme onder de deelnemers is groot. "Ik vind er alles leuk aan", vertelt een wandelaar. Een andere deelnemer vervolgt: "Het leukste is het wandelen, maar ook de gezelligheid."
De Strand6daagse is absoluut niet saai: "Vorig jaar hadden we regen, nu is het droog. De zee is nooit hetzelfde, de mensen zijn altijd anders", vertelt een wandelaar. Een andere deelnemers zegt dat er de ene keer 'heel veel schelpjes' liggen en de andere keer 'heel veel kwallen'.