nieuws

Oud-voorzitter Excelsior Jaap Bontenbal (86) overleden

Jaap Bontenbal. Bron: clubwebsite Excelsior
Jaap Bontenbal. Bron: clubwebsite Excelsior
Jaap Bontenbal, oud-voorzitter van Excelsior, is in de nacht van zondag op maandag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was naast oud-voorzitter ook erelid van de Rotterdamse club.
Bontenbal begon in 1960 als bestuurslid, met als portefeuille jeugdzaken. Daarvoor was hij acht jaar lid van de jeugdcommissie en leider van Excelsior C3.
In 1963 werd hij de tweede voorzitter achter Henk Zon. Toen hij in 1977 aftrad, nam Bontenbal de voorzittershamer van hem over. Hij bleef voorzitter tot 1987.
In 2004 werd Bontenbal opnieuw gevraagd om de vacature van voorzitter een tijdje in te vullen. Twee jaar later werd hij opgevolgd door Nico Janssens en verdween hij definitief naar de achtergrond. Hij vervulde in de laatste jaren een rol als gastheer in de bestuurskamer tijdens thuiswedstrijden van het eerste.
"Het gevoel dat ik heb als ik bij Excelsior zit, heb ik bij geen een andere club’’, zei hij in een interview. "Alleen daar kan ik juichend opspringen bij een doelpunt. Vanaf mijn twaalfde jaar is dat gegroeid. Ik ben niet iemand die met shirts, petten of sjaals ga lopen. Dat vind ik te veel uiterlijk vertoon. Wat ik voor Excelsior voel zit in me," aldus Excelsior op de clubwebsite.