nieuws

Amevor: 'Geld is leuk, maar het vergoedt niet alles'

Mawouna Amevor keert na twee jaar Go Ahead Eagles en een jaar Notts County terug op de Krommedijk. De 24-jarige verdediger tekent bij FC Dordrecht een contract voor één jaar. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik nu al terug zou zijn. Ik denk dat veel mensen in de voetbalwereld me zijn vergeten. Ik hoop dat ze me na dit seizoen weer kennen", aldus Amevor.
Weinig speeltijd

Hoewel Amevor bij Notts County nog een contract had tot de zomer van 2017 speelt hij komend seizoen toch in het shirt van FC Dordrecht. "Ik heb weinig tot niets gespeeld. Dus ik heb tegen mezelf gezegd: laat ik voor zekerheid gaan. Ergens waar de kans groter is dat je aan de bak komt en lekker kan spelen. Vooral om het plezier terug krijgen. Het begon wel aan me te knagen. Ik zat er wel mee dat ik niet speelde", vertelt hij. Hij kwam bij Notts County elf keer in actie en maakte een doelpunt.
Voor zijn Engelse avontuurtje speelde de international van Togo twee jaar in Deventer. "Mijn laatste jaar bij Go Ahead was ook niet zo geweldig. Ik speelde niet veel en dan dit jaar er bij. Ik moest wel echt een keus maken. Geld is leuk, maar het vergoedt niet alles. Ik heb mezelf zitten verbijten op de bank en thuis, dat ik niet meer voorkwam op het voetbalveld."

Ervaren speler

Hoewel Amevor slechts 24 jaar is, wordt hij komend seizoen één van de ervaren spelers. "Het is een nieuwe uitdaging voor mij om nu als oudje de andere jongens mee te nemen. Ik zie het als een mooie taak om de jongens, samen met de keeper die van mijn leeftijd is, op sleeptouw te nemen", legt hij uit.

Selectie

De selectie van de Schapenkoppen is nog verre van compleet. Amevor, die eerder van 2010 tot en met 2013 het shirt droeg van FC Dordrecht, maakt zich daarover geen zorgen. "Ik weet nog dat ik hier in mijn eerste periode zat, en dat het hetzelfde was. Er kwamen jongens van beloftenteams mee trainen en die kregen dan een contract of niet. In het begin van de competitie zag je pas hoe het team in elkaar ging steken. Ik maak me daar geen zorgen over", aldus Amevor.