nieuws

Veerpont favoriet bij geïsoleerde Krimpenaren

De afsluiting van de Algerabrug levert vooralsnog geen grote problemen op bij de veerpont tussen Kinderdijk en Krimpen aan de Lek. De brug is tot en met het weekend dicht voor een grote opknapbeurt.
Maandagochtend was het wat drukker dan normaal in de richting Kinderdijk, door de forenzen uit Krimpen aan den IJssel die naar hun werk in Rotterdam wilden. In de avondspits worden extra auto's in omgekeerde richting verwacht.

Niet klagen

"Het gaat redelijk goed, weinig oponthoud", zegt een van de verkeersregelaars die zijn ingezet om de verwachte extra verkeersstroom in toom te houden. "Als het zo de hele week gaat, mogen we niet klagen."
Het werk aan de Algerabrug is expres gepland in de vakantieperiode. Normaal rijden er in de spits drieduizend auto's per uur over de smalle brug, die dateert uit 1958.

Kortste route

De veerpont is de kortste route voor automobilisten tussen Krimpen aan den IJssel en Rotterdam. Het alternatief - via Gouda of Schoohoven - duurt al gauw een half uur langer. Even wachten op de pont kan dus de moeite waard zijn.
Het veer bij Krimpen aan de Lek is de hele week gratis en vaart 24 uur per dag. In de spits is er een tweede pont beschikbaar. Als het nodig is, kan die ook op andere momenten worden ingezet.