nieuws

Letters Erasmusbeeld weer goud

Met het beeld van Erasmus was niets mis, wel met de letters op de betonnen sokkel. Specialist Arie Weeda heeft de letters van het Rotterdamse beeld weer voorzien van een laagje bladgoud.
Ruim twee weken is Weeda al aan het beeld op het Grote Kerkplein bezig. Het oudste standbeeld van ons land stamt uit 1622 en het bladgoud was van de letters afgesleten.

Specialisme

Arie Weeda komt uit Ameide en hij heeft als een van de weinigen in ons land ervaring met de verwerking van bladgoud op beelden. Zo restaureerde hij in het verleden al eens plafonds van paleis Noordeinde en het beeld van Michiel de Ruijter.
De afgelopen weken kreeg Weeda veel reacties van zowel Rotterdammers als toeristen, zelfs uit Japan. Ouderen zeggen dat ze het fijn vinden dat de teksten op de sokkel van Erasmus weer goed te lezen zijn.

Piet Hein

Dinsdag zit Weeda voor het laatst bij het beeld, dan is de klus afgerond. Misschien komt hij nog eens terug om het beeld van Piet Hein in Delfshaven een zelfde soort behandeling te geven. Daarover is hij in gesprek met de gemeente.