nieuws

Spijkenisser Jeand Doest voetbalt 'met de legends'

Al een paar jaar maakt de 27-jarige Jeand Doest uit Spijkenisse naam als een van de beste straatvoetballers ter wereld. Op uitnodiging is hij twee weken naar India geweest om het straatvoetbal er te promoten.
Voor Doest is een droom uitgekomen: "Ik mocht met Ronaldinho voetballen. Hij is mijn idool. Het was bijzonder om hem de hand te schudden en tegen hem op het veld te staan."
De straatvoetballer en wereldkampioen Panna/straatvoetbal uit Spijkenisse speelde in India ook tegen oud-voetballers Ryan Giggs en Paul Scholes van Manchester United. "Scholes is echt een legend", zegt Doest.

Aandacht

Volgens Doest is het straatvoetbal in India nog niet heel ver ontwikkeld: "Ze kennen het hier helemaal niet." Door er internationale aandacht aan te besteden, hoopt hij dat het populairder wordt in het Aziatische land.
De Nederlandse straatvoetballer kreeg tijden zijn verblijf in India een behandeling als een VIP.
"Het was geweldig. Ik zat in mooie hotels en werd als een ster behandeld. Ik kwam echt niks tekort. En ik mocht ook lekker trainen met de legends", zegt hij, verwijzend naar zijn internationale voetbalhelden.
Waar de Spijkenisser wereldkampioen ook met veel plezier aan terugdenkt, is dat hij zijn helden Ronaldinho en Giggs ook buiten het veld heeft gesproken.
"Ik ben met de mannen naar een feestje geweest. Ze zijn heel 'down to earth', heel vriendelijk. Ze zeiden ook dat ik heel goed ben ik wat ik doe."