nieuws

Graafland per direct keeperstrainer Excelsior

Ronald Graafland als keeper van Feyenoord
Ronald Graafland als keeper van Feyenoord
Ronald Graafland is per direct de keeperstrainer van Excelsior. Hij is de opvolger van Rob van Dijk. Het afgelopen seizoen fungeerde de oud-keeper van onder meer Excelsior en Feyenoord als scout van de Kralingers.
Rob van Dijk begon in 2012 als keeperstrainer van Excelsior. Hij werkte sindsdien samen met verschillende trainers. "Met Van der gaag kon ik niet door een deur. We hebben veel gesprekken gevoerd en er veel tijd ingestoken. Zelfs na een aantal gesprekken zaten we nog niet op één lijn", aldus Van Dijk.
Wat de oud-keeper nu gaat doen is nog niet bekend. "Ik hoop dat er iets leuks op mijn pad komt, maar ik besef dat dit een moeilijke tijd is, want de meeste clubs hebben hun staf nu al rond", aldus Van Dijk.
Volgens algemeen directeur Ferry de Haan zijn Excelsior en Rob van Dijk in goed overleg uit elkaar gegaan. "Aan het begin van het seizoen hebben we een paar gesprekken met elkaar gehad. Daaruit bleek dat beide partijen toe waren aan iets nieuws", aldus De Haan.
Graafland kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Het was wel echt als een verrassing. Met een kersverse diploma en pas een jaar ervaring in de jeugd van Feyenoord, had ik nog niet durven dromen van een eredivisieclub", aldus Graafland op de website van Excelsior.
Tijdens zijn carrière stond Graafland 86 keer onder de lat bij Excelsior, waar hij van 2004 tot 2008 onder contract stond. De keeper werd in het seizoen 2005-2006 kampioen met de Kralingers, waardoor de club promoveerde naar de Eredivisie.
Verder verdedigde hij het doel van Vitesse, Ajax en Feyenoord, waar hij in het seizoen 2014-2015 nog onder contract stond.