nieuws

Doorstart voor distilleerderij Cooymans

Dirkzwager3
Dirkzwager3
Distilleerderij Cooymans, onderdeel van de failliete Dirkzwager Groep, maakt een doorstart. De merken en activiteiten gaan over naar diverse andere drankproducenten. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door Avandis, dat een van de overnemende partijen is.
Avandis koopt de productie- en bottelactiviteiten van Cooymans. Lucas Bols wordt eigenaar van jenevermerken Floryn en Legner en ginmerk Leyden Gin. De Kuyper Royal Distillers gaat verder met Cooymans-advocaat en cream likeurmerken Koffiekaatje, Millwood en Surfers. Ook voor de wijnbottelarij van Delcave/NCK hebben de curatoren van Dirkzwager een koper gevonden. Deze wordt onderdeel van Herman Jansen.
Bij Cooymans en de Delcave/NCK werkten in totaal ongeveer negentig mensen. Het merendeel daarvan kan aan de slag blijven. Financiële details worden niet naar buiten gebracht.
Distilleerderijconcern Dirkzwager ging eerder deze maand ten onder door financiële problemen bij slijterijketen Mitra. Die dochter van Dirkzwager ging even daarvoor op de fles. Mitra kampte al jaren met een teruglopende omzet door dalende verkopen en toegenomen concurrentie.
Eerder was al duidelijk dat de kans op een complete doorstart van de stokerijen en de groothandelsactiviteiten nihil was. Daarom mikken de curatoren op de verkoop van delen van het bedrijf, waartoe ook Beerenburg-maker Weduwe Joustra behoort.