nieuws

CNV bereikt cao-akkoord met Plukon

kippetjes3
kippetjes3
Voor zes- tot zevenhonderd medewerkers van pluimveemultinational Plukon wacht een salarisverhoging van 3,75 procent voor de looptijd van twee jaar. Dat is de belangrijkste uitkomst van het cao-akkoord tussen vakbond CNV en Plukon waarvan de resultaten dinsdag
werden gepresenteerd.
Naast de salarisverhoging zijn ook afspraken gemaakt over het aannemen van
uitzendkrachten, het begeleiden van werknemers met een beperking en het repareren van het derde jaar werkloosheidswet. Het akkoord geldt voor de locaties van Plukon in Wezep en Dedemsvaart en voor de aanvoerorganisatie van Plukon, die van oudsher een eigen cao hebben.
In totaal telt Plukon ruim 4000 medewerkers van wie 1300 in Nederland. De overige locaties van Plukon vallen onder de cao van de pluimveeverwerkende industrie. Werkgeversvereniging Nepluvi voert momenteel onderhandelingen met de vakbonden over een nieuwe arbeidsovereenkomst. Deze worden na de zomer hervat.
Vakbond FNV stelde werkgevers in de pluimveesector maandag nog een ultimatum om met een goed cao-voorstel te komen. Doen zij dat niet, dan volgen mogelijk acties. Uiterlijk 26 augustus wil FNV van Nepluvi en Plukon weten of zij bereid zijn alsnog een goede cao af te sluiten.
FNV eist 3 procent loonsverhoging per jaar, volgens de bond twee keer zoveel als de werkgevers bereid zijn te bieden. Ook over toeslagen voor werk in de vroege ochtend en avond kunnen de partijen het niet eens worden. Overleg om tot nieuwe afspraken te komen, liep eerder dit jaar vast.