nieuws

Geen klik tussen Van der Gaag en Van Dijk

Rob van Dijk is per direct vertrokken als keeperstrainer van Excelsior. De oud-doelman van Feyenoord ontbrak de afgelopen weken al op Woudestein en werd vervangen door Ronald Graafland, die Van Dijk ook opvolgt. Van Dijk kon vanaf het eerste moment niet door één deur met trainer Mitchell van der Gaag, die sinds deze zomer de eindverantwoordelijke is in Kralingen. "Een verschil van inzicht," zegt algemeen directeur Ferry de Haan. "Die conclusie kwam al heel snel, best bijzonder, maar dan moet je naar oplossingen zoeken."
De oplossing is het vertrek van Van Dijk en de komst van Graafland. De klik ontbrak tussen Van der Gaag en de inmiddels voormalig keeperstrainer van Excelsior. "Daar heb ik me ook over verbaasd, Van der Gaag ook. Maar eigenlijk is er niet zo heel veel aan de gang geweest. Het was, nogmaals, een verschil van inzicht. Als de één zegt, 'ik wil het zo', en de ander zegt, 'ik wil het zo', en ieder blijft bij zijn standpunt, krijg je een verschil van inzicht. Hij heeft hier vier jaar gewerkt, jammer dat het zo moet eindigen."
Over de keuze voor Graafland: "Ronald is bekend hier, heeft bij grote clubs gezeten (Feyenoord en Ajax, red.), traint al lang met jeugd en is enorm ambitieus. Zoals wij met spelers omgaan, gaan wij ook met trainers om. Hij wil zichzelf ontwikkelen, die filosofie past bij de club," besluit De Haan.