nieuws

Bikers veroordeeld voor wapenbezit na vechtpartij Van der Valk

Twee leden van de Hells Angels zijn veroordeeld tot vier maanden cel vanwege verboden wapenbezit. De bikers waren in april opgepakt na een massale vecht- en schietpartij bij het Van der Valk Hotel in Rotterdam-Blijdorp, maar werden daar niet voor vervolgd.
De veroordeelde mannen komen uit Gouda en Amsterdam. Eén van de mannen had betoogd dat hij alleen maar een schnitzel aan het eten was bij het hotel, maar daar geloofden de rechters niets van.
De politie ontdekte de wapens toen na de confrontatie bij het hotel huiszoeking werd gedaan bij de verdachten. Een van de mannen werd schuldig bevonden aan het bezit van een revolver met 270 kogels. De andere biker beschikte over een pistool en een geluidsdemper.
Veldslag
Bij de veldslag in en buiten het hotel gingen tientallen Hells Angels in gevecht met leden van de Mongols, een rivaliserende motorclub. De politie arresteerde 23 mannen, maar uiteindelijk werd besloten slechts drie mannen te vervolgen. Er zou te weinig bewijs zijn tegen de andere bikers.
De knok- en schietpartij leidde destijds tot paniek onder gasten van het hotel. Tientallen bikers gingen in de bar met elkaar op de vuist. Ook zou volgens getuigen zeker twintig keer zijn geschoten.