nieuws

Slapen op balkon door extreme warmte

Slapen op het balkon, omdat het binnen te warm is. Hans Wendel uit Rotterdam-Ommoord ziet geen andere oplossing tegen de hitte in zijn woning. De dakbedekking van zijn appartementencomplex wordt vervangen en nu er geen isolatiemateriaal ligt, heeft de zon vrij spel.
Wendel woont recht onder het bewuste dak. Als de zon schijnt, stijgt de temperatuur tot boven de dertig graden. Althans, volgens zijn eigen metingen.

Dik tachtig

"Er wonen hier mensen van dik in de tachtig", vertelt Wendel liggend op zijn balkon."Voor die mensen is de hitte helemaal verschrikkelijk.''
De werkzaamheden zijn in mei begonnen. Een deel van het dak heeft al nieuw isolatiemateriaal. Het andere deel wordt nog onder handen genomen.

Afkoelen

"Als ik 's nachts ga slapen, word ik na anderhalf uur wakker", zegt Kees Verkade. Hij is de buurman van Hans Wendel. "Dan koel ik even af op het balkon en daarna kan ik meestal wel slapen."

Verhuurder

Verhuurder Verwey Vastgoed laat weten de overlast te betreuren.
"Bij alle onderhoudswerkzaamheden trachten wij de overlast voor bewoners altijd tot het minimum te beperken. Als gevolg van de extreem warme dagen van vorige week hebben enkele bewoners hier wellicht overlast van ondervonden", aldus het bedrijf.
Verwey belooft met de bewoners in overleg te treden om een 'passende oplossing' te vinden.
Volgens het bedrijf ligt er na de renovatie een modern en duurzaam dak. Daar moeten de bewoners wel tot eind september op wachten, want dan pas is het renovatiewerk klaar.