nieuws

Overlast door sluiting Algerabrug blijft beperkt

De overlast door de afsluiting van de Algerabrug tussen Krimpen en Capelle aan den IJssel lijkt mee te vallen. Inwoners die niet weg hoeven blijven in Krimpen, anderen nemen de omleidingsroutes via bijvoorbeeld het pontje Kinderdijk-Krimpen aan den Lek.
De gemeente heeft in overleg met de eigenaren van de veren besloten om voortaan de hele dag met twee pontjes te gaan varen. Dat gebeurde maandag alleen nog in de spits, maar wordt nu uitgebreid om de wachttijd voor automobilisten zo kort mogelijk te houden.
De Algerabrug moest sluiten voor onderhoud vanwege betonrot. Inmiddels is het wegdek verwijderd en zijn de beschadigingen aan het beton grotendeels al hersteld. Rijkswaterstaat is bezig met wat schilderwerk aan de metalen brug.
Komende nachten wordt het asfalt weer aangebracht. Verwacht wordt dat het werk komende zondag klaar is.
Eigen veerdienst
Sommige mensen nemen zelf maatregelen om te voorkomen dat ze de dupe worden van het sluiten van de brug. Zo heeft een restauranteigenaar uit Capelle aan den IJssel een eigen veerdienst opgestart voor klanten uit Krimpen.
De sloep vaart vanaf de steiger dichtbij zijn restaurant naar de dichtstbijzijnde jachthaven aan de overkant van de rivier De IJssel. Eigenaar Marinus Bothof heeft dit watervervoer opgestart omdat hij zag aankomen dat 20 procent van zijn klanten zou wegblijven als ze moeten omrijden.