nieuws

'Kom niet met rugzak naar Zomercarnaval'

Bezoekers van het Zomercarnaval wordt opgeroepen hun rugzakken dit jaar thuis te laten. Organisator Guus Dutrieux hoopt zo te voorkomen dat mensen zich onveilig voelen.
''Laten we elk gevoel van onzekerheid en onveiligheid wegnemen'', zegt Dutrieux. ''Die rugzakken leveren dat gevoel op. Laat ze thuis.''
Dutrieux verwijst daarmee naar de angst voor terrorisme. Landen als Frankrijk en Duitsland zijn de afgelopen tijd opgeschrikt door meerdere aanslagen.

Omzet

Voor de organisatie van het Zomercarnaval heeft een tassenverbod nog een voordeel: als mensen geen hapjes en drankjes meenemen in tassen, kan de horeca goede zaken doen.
''Stimuleer nou onze omzet. We hebben hartstikke veel bars op locatie'', zegt Dutrieux. ''De beste hapjes zijn te krijgen op de markt. Consumeer hetgeen dat wij aanbieden.''
De organisator benadrukt dat het gaat om een verzoek. Hij kan bezoekers niet verbieden om zaterdag met een rugzak om naar Rotterdam te komen.
De straatparade van het Zomercarnaval staat gepland voor komende zaterdag en wordt live uitgezonden op TV Rijnmond en onze site.
De straatparade is onderdeel van het festival Rotterdam Unlimited. Het programma daarvan ging dinsdag al van start.