nieuws

Bewoners Paganinihof Spijkenisse: het is hier oorlog

Een ruzie tussen twee groepen bewoners van het ouderencomplex aan het Paganinihof in Spijkenisse is volledig geëscaleerd. Al jaren leven de bewoners in onmin met elkaar met pesterijen, bedreigingen en zelfs mishandelingen tot gevolg.
Het conflict gaat over het gebruik van de gezamenlijke kantine. De ene groep wil absoluut niet samen met de andere groep en dus treiteren ze elkaar en de vrijwilligers weg.
‘’Het is helemaal oorlog. We worden uitgescholden voor van alles en nog wat’’, klaagt een 74-jarige bewoonster. ‘’Het is iedere dag stress. Ik heb een hondje dat ik regelmatig uitlaat en probeer gewoon te doen. Als ik dan weer word uitgejouwd ben ik door het dolle heen.’’
Een andere vrouw zegt in haar gezicht geslagen te zijn toen ze uit de lift stapte met haar scootmobiel. ''Die mevrouw stond ineens voor mijn wiel. Dus ik liet mijn scootmobiel los, want er zit geen rem op. Toen sloeg ze me midden in mijn gezicht.''
Woonbron
De eigenaar van het gebouw, Woonbron, heeft geprobeerd te bemiddelen maar boekt geen resultaat. "Er valt gewoon niet te praten met deze mensen", zegt vestigingsdirecteur Karin Schrederhof.
''Wij zijn er als corporatie natuurlijk niet om ruzies tussen bewoners te beslechten'', zegt Schrederhof. ''In principe moeten ze dat zelf doen.'' De bedreigingen noemt ze een zaak voor de politie. Toch heeft Woonbron inmiddels ook een camera opgehangen.
Huismeester
Ook de huismeester houdt zich afzijdig en is volgens de sommige bewoners een 'slappeling die geen beslissing durft te nemen'.
De bewonerscommissie wil graag beide groepen bij elkaar brengen maar één groep weigert te praten.
Inmiddels heeft een familielid van een bewoner de politie ingeschakeld voor een mishandeling en is op gesprek geweest bij de wethouder. Die zegt ook niets te kunnen doen en raadt de desbetreffende mevrouw aan te verhuizen.
Woonbron wil binnenkort toch weer met de bewoners om tafel.