POSTNL

Spitsuur bij PostNL: door lockdown nog meer pakketjes in Ridderkerk

Postsorteercentrum in Ridderkerk
Postsorteercentrum in Ridderkerk © Suzanne Mulder
Het was al druk voor het personeel van PostNL. Maar door de lockdown en de bijbehorende sluiting van niet-essentiële winkels wordt het voor de sorteerders en bezorgers van de pakketjes nóg drukker. In de nacht van maandag op dinsdag werden er in 27 sorteerlocaties van PostNL 1,9 miljoen pakketjes verwerkt. En die komen onder meer verwerkt in Ridderkerk.
En zo rollen er de hele nacht pakketjes door het gebouw in Ridderkerk. Het lijkt een onophoudelijke stroom, vertelt regiodirecteur Greg Camoenié. "Wat je nu ziet is het zogeheten opvoerplein. Daar worden de pakketten aangeleverd. De labels worden gescand en de apparatuur zorgt er voor dat het pakketje uitkomt bij het juiste bestelbusje."
Topdrukte in het sorteercentrum voor kerst
Afgelopen nacht werden dus op de verschillende sorteerlocaties bijna twee miljoen pakketjes verwerkt. Dat is bijna ook de maximale capaciteit. "Normaal verwerken we iets meer dan een miljoen pakketjes per dag. Maar de nieuwe lockdown heeft ons extra paraat gemaakt. Vooral voor de komende dagen verwachten we extra drukte."
Vanwege de lockdown heeft PostNL besloten om de maximale personeelsbezetting te verlengen. "Normaal schalen we na de jaarwisseling wat af, maar we hebben er nu voor gekozen om de volle bezetting aan te houden te half januari."
Postsorteercentrum in Ridderkerk
Postsorteercentrum in Ridderkerk © Suzanne Mulder